Prijava
   

Vukovac

Vukovac je dečak ili devojčica (ali uglavnom devojčica) koji su u svim razredima prolazili sa prosekom 5.00. Vukovci uglavnom u nižim razredima nose poluver. Umeju da napišu najbolji sastav u razredu iz srpskog jezika ma koja da je tema u pitanju.

Kada vukovac završi školu, obično se dešava da na ulici mora da pita gde je sever i kako to da sever nije uvek ispred njih gde god da se okrenu.

- Moja ćerka je vukovac!
- Stvarno?! Pa svaka vam čast, a gde vam je ćerka!
- U drajzerovoj, skida se sa koksa.

Komentari

Odlicna! Sad ce Vukovci da popizde:)
+++

"(ali uglavnom devojčica)"
Ahahhahahahahhaha...

-.- Ja sam bio Vukovac i u srednjoj i u osnovnoj...
+++

I ja u srednjoj pa se ne kurcim!:)

A trebala bi...ima ovde svakakvih... :)

šta? samo 7 vukovca ovde?

Slaba utjeha onih koji su se jedva provlačili. Zapravo samo tužna ljubomora!

eh sad, što mora odma da bude ljubomora i teško provlačenje? bzv. ti je zaključak. ja mislim da je ovo tužna realnost ogromne većine vukovca.

Imaš li rezultate istraživanja na terenu provedenog znanstvenom metodom na reprezentativnom uzorku? "Ja mislim" je argument za čavrljanje bauskara na dopodnevnoj kavici.

e ne proseravaj se. naravno da ja mislim, kad budem hteo to i da dokazem onda cu da se posvetim naucnom radu.

ja sam bila polu vukovac imala sve cetvorke....

Pa onda nemoj da kažeš da je moje mišljenje-zaključak bezveze. Ako je dokaz samo tvoje mišljenje ja ga imam pravo svojim pobiti. I nema potrebe da se uzrujavaš.
Postoji nešto u psihologiji što se zove "kiselo grožđe". Dobro je ne biti vukovac jer oni u pravilu loše prolaze i loše završavaju. Nešto mi govori da ti nisi vukovac.

pa i jeste ti bezveze zaključak, jer uopšte nije poenta ovde definicije u nekoj sujeti, ljubomori ili šta ti ja znam; već se radi o onome što sam ja primetio tokom školovanja, a izložio u ovoj definiciji. da li se ti slažeš sa time ili ne, je najmanje bitno, kao što je i najmanje bitno da l sam ja vukovac ili nisam, jer ako misliš da ću na vukajliji da izražavam ljubomoru prema vukovcima ili smatraš sebe ili mene ili oboje debilom.

:))) pa fino ti kažem da se ne žestiš, ti si svoju definiciju pustio u javnost, i sad ta javnost može da je čereči kako joj se svidi :)) ja sam je tako doživjela i baš me briga što ti o tome misliš. Poput tebe, samo iznosim svoj stav, mišljenje, viđenje, kako ti drago. Što si se tako uzrujao?
A za pisanje ovakve definicije nije baš posve nevažno piše li je vukovac ili ne vukovac:)) (zbog onog slatkog grožđa)

možeš da čerečiš definicju, ali ne i autora definicije.

pa nisam te ni pipnula :)) ti si prvi počeo da me nazivaš babuskarom u najavi(?) itd...

ja sam bio vukovac, i mislim da je to greška pošto smatram da sam to nezasluženo postigao. nisam uložio ni trunku želje niti truda da to ostvarim, što se kasnije delimično pokazalo u gimnaziji i na fakultetu gde sam beležio nešto lošije rezultate.

smatram da školstvo isuviše gleda kroz prste deci i na neki način čini nepravdu onima kojji stavrno zaslužuju da svojim radom trudom željom i sposobnostima budu postavljeni iznad onih manje zainteresovanih, sposobnih, upornih i slično, kao što sam recimo bio ja.
ok je pokloniti ocenu-dve ako je dete na granici dobar vrlo dobar, ali budžiti ocene tako da u svakom odeljenju ima 15-30% vukovaca je jednostavno bezveze prema onima kojima ništa nije poklonjeno.

____

inače, mnogo volim da čitam komentare icane sanjalice. nekako jebeno smiruju, a opet nisu sladunjavi. pravi su primer kako treba komentar da izgleda. voleo bih da mogu na svaki da dam po jedan plus, čisto zato što je to neko merilo nečega ovde.
(i ne, nisam ironičan, ako neko možda pomisli tako nešto...)

Surovi (jao,a ja te se bojala; zbog nicka) ICana je zaista pomislila da si ironičan, al kad ti kažeš da nisi...
Daklem - Surovi o problemu vukovaca govori iz jednog pomalo drugog kuta gledanja. Ne kažem da je ovo o čemu piše UR manje važno, samo sam mislila da možda ipak nije toliko raširena pojava, nužna posljedica činjenice da je netko vukovac. Htjela sam reći da je možda pogrešno tako postaviti stvari i poslati poruku "ma ne trudite se da budete vukovac, to je u konačnici nešto negativno". Priznajem da sam malko zadirkivala UR (sorry). Ponašanje nastavnika, koje može da bude nekritično pa i nepravedno je sasvim nešto drugo. Naravno, ne odobravam to (ja sam nastavnica). Nastavnik mora naći ravnotežu između strogosti, pravednosti, ljudskosti… Učeniku ne treba da bude pokretač sama ideja „biti vukovac“ , već biti konstantan u učenju, steći znanje, shvatiti koliko mu je i zašto znanje potrebno i osjetiti radost u svemu tome.

većina vukovaca uči napamet, a ne sa razumevanjem (primer 1); što je donkle i normalno, jer da uče sa razumevanjem, na kraju bi im ostalo toliko vremena da izrastu u sociopate (primer 2). Retki su oni zaista zasluženi vukovci, koji sa sobom i ponesu to znanje iz škole. Al' meni je ta ideja biti vukovac totalno idiotska ukoliko ne dođe sama po sebi, što najčešće nije slučaj, jer su roditelji ti koji zahtevaju od svog deteta da bude vukovac.

U poslednje vreme imam dosta kontakta sa srednjoskolcima i drago mi je kad vidim mlade ljude ocuvane svesti o vrednostima znanja kao i one koji umeju da cene neciji rad.
Podrzavam stav da ne treba siliti dete da bude vukovac, ali ne mogu da podrzim opstu nezainteresovanost. Ja nisam bio vukovac. Bio sam vrlo dobar sve cetiri godine ali sam bio madju najboljim matematicarima u skoli. Nesto mora ili da ti lezi ili da te zanima, u suprotnom tu nesto ne stima.

Naiđoh na ovo slučajno... Hm... Dade mi povoda za razmišljanje... Ja sam bila ne samo vukovac, već i učenik generacije i u osnovnoj i u gimnaziji, a ne bodem se u venu, premda završavam medicinu, čudilo... Stičem utisak da je nešto trulo u državi Srbiji... možda se ja raspadam?! Ma, da ga jebem...