Prijava
   

Šiber

Predmet oko čije upotrebe se vode brojne polemike u gradskim autobusima. Svako ima svoju viziju upotrebe istog i svako smatra da njegov način doprinosi da uđe veća količina vazduha u bus. Glavni je uzročnik svađa.

Ustaje lik podiže šiber, pritom dižući samo jednu stranu i vraća se na mesto. Stariji gospodin odmah uzvraća rečenicom: "Mladiću, niste trebali tako da otvorite. Daleko više vazduha ulazi kada podignete obe strane". I to je dovoljno da se otpočne svađa, koja se obično završava rečenicom: "Matori, ne seri"!

Komentari

idemo moj najbolji drugar i ja, u krusevac, iz bga..
i sedimo na pretposlednjem sedistu.. pakao kao i uvek, leto.. ustajem ja i otvaram siber, koji je negde na sredini busa, onu suprotnu stranu (do vozaca), racunavsi da ce tako da nas hladi bar malo..
nakon nekoliko minuta ustaje baba sa sedista iza vozaca i dodje do mene i krene da mi sere sto sam podigao samo sebi, sto nisam i njoj podigao da i njoj duva.. i ja reko dobro, nisam znao, ajde i vama da podignem (misleci na onaj kod sofera)..
i krene baba ispred mene i stane kod ovog "mog" sibera.. i kao ajde.. i ja nista ne kapiram, sta ajde.. i ona drekne: PA PODIGNI I DRUGU STRANU DA I MENI MALO DUVA, I JA SAM SE SKUVALA.. ja krenem da se smejem, i podignem i drugu stranu, i ona sva srecna se vrati na mesto.. vratim se na mesto i ceo drugi deo autobusa krene da vristi sa nama od smeha..
valjda se baba bar malo ohladila... :)